KULINARIKA SALON SAUVIGNON 2024

KULINARIKA SS24

SALON SAUVIGNON PTUJ 2024 // V SOBOTO, 18. MAJA 2024 // 13:00 – 19:00 // DOMINIKANSKI SAMOSTAN PTUJ

Vino išče družbo in na festivalu Salon Sauvignon ga družimo z vrhunsko GASTRONOMIJO.

Kdo vse bo z nami?

SPARGUS RESTAVRACIJA https://spargus.si/ in

GOSTILNA GRABAR http://www.gostilnagrabar.si/

 

Spargus restavracija // KUHAR S SRCEM Mlad kuhar s Pohorja, ki z veliko vnemo in veseljem ustvarja pristne okuse, s spoštovanjem do tradicije in strastjo do inovacij. // Chef Andrej Smogavc skupaj z ženo Matejo in ekipo snujejo zgodbe nepozabnih okusov in edinstvenih doživetij. // Rdeča nit ustvarjanja je povezovanje z lastno kmetijo in lokalnimi ponudniki. // GASTUŽ  Restavracija se nahaja v Gastužu, najstarejši gostilni na Slovenskem, neposredno ob samostanu Žička kartuzija. Hiša ponuja edinstveno restavracijo, prijetno kavarno in čudovito teraso. Edinstvena lokacija in prostori omogočajo tudi poslovna srečanja, poroke in druge dogodke. Z veseljem podpiramo tudi izletniški turizem. // ZAKAJ K NAM? Vzemite si čas zase in se prepustite kulinaričnemu razvajanju. Naj bo vaš obisk simfonija odlične hrane, izbranega vina in prijetnega vzdušja. Pustite se razvajati chefovim kreacijam in pristnim okusom. Vabljeni v objem kulinarike in zgodovine.

Gostilna Grabar // V mirnem zelenem kotičku Ptuja, gostilna Grabar s sodobnimi tehnikami ustvarja okuse, ki izhajajo iz tradicionalnih jedi. Navdihnjeni s svežino dneva in lokalnega okolja, priredimo doživetje na krožniku in nepozabno zabavo v ustih, ko hrano združimo z izbrano kapljico vina iz katere koli vinorodne dežele Slovenije. Želja po ustvarjanju in po tem, da mestu Ptuj ponudimo nekaj drugačnega, naju je najprej ponesla na pot Gostilne pri Ernestu, saj je na tem hribu že od nekdaj stala gostilna s tem imenom.  Moderniziranje tradicionalnih jedi in nadgradnja krožnikov, izbor lokalnih in sezonskih sestavin so pa le nekateri od razlogov, da sva gostilno preimenovala v Gostilna Grabar ter začela graditi novo zgodbo na poti proti Mestnemu vrhu. Ekipa gostilne Grabar misli in čuti drugače. Naši cilji so nasmehi na vaših obrazih… Ne le tisti nasmehi, ki jih ustvari naša izkušena in sproščena ekipa, ampak tisti, ki se pričarajo zaradi celotnega vtisa in doživetja.

///

Desetič v čudovitih gotskih križnih hodnikih ptujskega Dominikanskega samostana.

 

V slikovitem srednjeveškem mestu, obdanem z vinogradi.

Najboljši sauvignoni Slovenije in sveta. Izbrani cabernet sauvignoni.

Kulinarične kreacije gostilne Grabar iz Ptuja in restavracije Spargus iz Žičke kartuzije.

Umetnost.

Glasba; koncert štirih mladih vrhunskih pevk OD5 KVARTET.

 

Master Class posvečamo deseti obletnici festivala in ideji, da se eno najboljših rastišč sauvignona razteza čez Avstrijo, Slovenijo in Hrvaško s kraki proti Italiji, Madžarski in Srbiji. Zato smo na Master Class povabili vinske strokovnjake:

–           Saša Špiranec je direktor kultnega hrvaškega vinskega festivala Vinart in mednarodni vinski strokovnjak.

–           Robert Gorjak je mednarodno uveljavljen strokovnjak z WSET diplomo in eden vodilnih slovenskih vinskih profesionalcev, soustanovitelj šole Belvin, prve slovenske vinske šole.

–          Reinhard Muster je vrhunski vinar, svetovljan, prejemnik številnih nagrad na vinskih ocenjevanjih svetovnega formata. Letos je prejel najvišje priznanje na mednarodnem vinskem ocenjevanju Sauvignon Selection by Concours Mondial Bruxelles – “Trophy Winner” za Sauvignon Blanc Ried Grubthal 2020.

 

Cena vstopnice:

20 evrov v predprodaji in za večje najavljene skupine na dan dogodka.

 

22 evrov na dan dogodka.

 

Cena Master Classa:

50 evrov – vključuje tudi vstopnico na dogodek.

 

Vstopnice za festival ali Master Class so v predprodaji na spletni strani festivala salonsauvignon.euhttps://salonsauvignon.eu/dogodek/salon-sauvignon-ptuj/

 

 

Dodatne informacije:

Slavko DOBNIK,

direktor festivala,

041/328-488

ars.vino18@gmail.com

 

 

Spremljajte, delite in lajkajte nas na:

https://salonsauvignon.eu/
https://www.facebook.com/salonsauvignon/

https://www.instagram.com/salonsauvignon2024/

FB dogodek: https://www.facebook.com/events/1401749227094515/permalink/1401749257094512

///

SALON SAUVIGNON PTUJ 2024 // ON SATURDAY 18 MAY 2024 // 1:00 PM – 7:00 PM // DOMINICAN MONASTERY PTUJ // SLOVENIA

 

Salon SAUVIGNON Ptuj 2024, Art & Wine festival.

For the tenth time in the beautiful Gothic cloisters of the Dominican monastery in Ptuj.

Within a picturesque medieval town surrounded by vineyards.

The best Sauvignons Blanc from Slovenia and the world has to offer. Selected Cabernet Sauvignons.

Top cuisine.

Art. Music.

Master Class.

The Master Class is dedicated to the tenth anniversary of the festival and the idea that one of the best wine growing areas of sauvignon stretches across Austria, Slovenia and Croatia with branches towards Italy, Hungary and Serbia. That’s why we gathered  top experts:

– Saša Špiranec is the director of the cult Croatian wine festival Vinart and an international wine expert.

– Robert Gorjak is the  internationally renowned expert with WSET Diploma and one of the leading Slovenian wine professionals, co-founder of the Belvin School, the first Slovenian wine school.

– Reinhard Muster is top winemaker, cosmopolitan, recipient of numerous awards at world-class wine evaluations. This year he received the highest award at the international wine evaluation Sauvignon Selection by Concours Mondial Bruxelles – “Trophy Winner” for Sauvignon Blanc Ried Grubthal 2020.

 

Entrance fee:

€ 20 in presale and for larger announced groups on the day of the event.

€ 22 on the day of the event.

You can reserve a ticket on the festival’s website salonsauvignon.eu.

Master Class price:

€ 50 with entrance fee.

You can buy a ticket for festival or Master Class in advance on the website: https://salonsauvignon.eu/dogodek/salon-sauvignon-ptuj/

 

Additional information:

Phone number: 00386 41 328 488

E-mail: ars.vino18@gmail.com

Follow, share and like us at:

https://www.facebook.com/salonsauvignon/

https://www.instagram.com/salonsauvignon2024/