PROMENADA OKUSOV LJUBLJANA 2023 & ŠOLA SOMMELIER MASTER

A

V SOBOTO 28. OKTOBRA // 11:00 – 17:00 //

Zelo smo ponosni, da so naše povabilo sprejeli in projekt Promenade okusov s svojim znanjem in izkušnjami podprli legendarni predavatelji iz ljubljanske šole Sommelier Master. Majda DEBEVC, Edvard KUŽNER in Aleksander BOHINC bodo poskrbeli za popolno poroko vina in hrane, ki jo boste užili kot enogastronomski sprehod po Stari Ljubljani.

Aleksander BOHNIC, kurator gastronomije: »Kot gastronomu in ljubitelju dobre hrane mi je vedno v užitek povezati šest hodov v popolno kulinarično doživetje. Tokrat sem še pred posebnim izzivom; povezati namreč kulinarične mojstrovine šestih vrhunskih chefov. Promenada okusov bo torej kulinarična mojstrovina šestih kulinaričnih hiš. To je res nekaj posebnega in tega zagotovo ne kaže zamuditi.«

Edvard KUŽNER, kurator enogastronomije: »Z Majdo bova posamezne Promenadne hode povezala z vini osemnajstih vinarjev – vsaj po tri vina se bodo podala k posameznemu hodu. Vina v sozvočju s hrano so velika poezija gastronomskega sveta – na ljubljanski Promenadi jo bomo brez dvoma polno užili.«

Majda DEBEVC, kuratorica enogastronomije: »Slovenija je bogastvo vinskega sveta – ne le po izjemnih vinih, ki sodijo v sam svetovni vrh, ampak po neverjetni raznolikosti tipik spričo dejstva, da se prav na tem koščku sveta stikajo mediteranska in celinska rastišča. Vinskih biserov je v izobilju; temu bogastvu slediva z Edvardom pri izbiri družinskih vinarjev vseh treh vinorodnih dežel. Nekateri so priznani, uveljavljeni vinarji, drugi, še morda ne zelo znani med širšim občinstvom, bodo prijetno presenečenje ljubiteljev enogastronomije, ki se bodo podali na ljubljansko Promenado okusov.«

O šoli Sommelier MASTER in njenih vsebinah zvest več na:

https://www.facebook.com/sommeliermasterslovenija

https://sommeliermaster.si

_________________

Z vinskim kozarcem v roki raziščite očarljivo ljubljansko mestno jedro in pokusite najboljše, kar daje kulinarična Slovenija.

Na Promenado okusov se bomo podali izpred ljubljanskega Magistrata, se sprehodili proti desnemu bregu Ljubljanice in čez Šuštarski most na njen levi breg.

Po poti bomo v izbranih kulinaričnih hišah okušali posebej za Promenado okusov pripravljene kulinarične mojstrovine šest hodnega menija.

Vsaka kulinarična hiša bo ponudila en hod, po trije družinski vinarji izbrana vrhunska vina, ki se bodo ujemala s prav to jedjo.

 

KULINARIČNE HIŠE

  1. CHEF JANEZ BRATOVŽ ( JB RESTAVRACIJA) GOSTUJE NA TERASI SALONA STEKLARNE ROGAŠKA // Mestni trg 22

https://www.facebook.com/restavracijaJB

https://www.facebook.com/rogaska1665

  1. BALTHAZAR RESTAVRACIJA // Cankarjevo nabrežje 7

https://www.facebook.com/people/Balthazar-Restavracija/100083165329035/

  1. VANDER URBANI RESORT // Krojaška ulica 6

https://www.facebook.com/VanderUrbaniResort

  1. RESTAVRACIJA ZLATA LADJICA // Jurčičev trg 1

https://www.facebook.com/GurmanskaRestavracijaZlataLadjica

  1. GOSTILNA BREG // Breg 20

https://www.facebook.com/breg.ljubljana/

  1. YAUYA PATISSERIE SLAŠČIČARNA // Breg 12

https://www.facebook.com/yauyastudio/

Šest vrhunskih chefov, osemnajst vrhunskih družinskih vinarjev.

Butična enogastronomska zgodba slovenske prestolnice, ki je enostavno ne smete zamuditi!

Promenado okusov pripravljamo festival Salon Sauvignon in šola Sommelier Master s podporo Turizma Ljubljana.

Več v dogodku:

https://www.facebook.com/events/532271215717400